ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ)

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας

1. Από Αθήνα (70 χλμ από το Σύνταγμα) : Κινηθείτε βόρεια καταλήγοντας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Στο 60ο χλμ περίπου της Εθνικής Οδού προς Θεσσαλονίκη και σχεδόν αμέσως μετά τα δεύτερα διόδια που θα συναντήσετε (Σχηματαρίου) φεύγοντας από Αθήνα, θα δείτε την ταμπέλα προς Χαλκίδα. στρίβετε δεξιά στον Εθνικό δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου και μετά από 15 χλμ περίπου έχετε φτάσει στη πόλη μας.

Το Κόκκινο Σπίτι στην Σουβάλα

2. Από το Αεροδρόμιο Ελευθ.Βενιζέλος : Ακολουθείτε την Αττική Οδό ώσπου να συναντήσετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και πορεύεστε βόρεια ακολουθώντας κατόπιν την παραπάνω διαδρομή.

Παραλία Κουρέντι

3. Από Θεσσαλονίκη : Κινείστε νότια στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και αφού έχετε περάσει τη Λαμία και τις διασταυρώσεις προς Λιβαδειά και προς Θήβα στρίβετε στη διασταύρωση που σας υποδεικνύει η ταμπέλα προς Σχηματάρι και Χαλκίδα ακολουθώντας πάντα προσεκτικά τις ταμπέλες.

 

Η Ιχθυόσκαλα της Χαλκίδας

Η Χαλκίδα διαθέτει αρκετά αξιόλογα και σημαντικά αξιοθέατα.

Στην είσοδό της υπάρχει η νέα εντυπωσιακή Καλωδιακή (κρεμαστή) Γέφυρα ένα σύγχρονο τεχνολογικό επίτευγμα,η οποία συμβάλλει στην ευκολότερη προσέγγιση της πόλης και στην αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της.

Η Παλιά Κινητή Γέφυρα χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες ως σημείο παρατήρησης της παλιρροιακής εναλλασσόμενης κίνησης των νερών του Ευβοϊκού. Στην σημερινή της μορφή κατασκευάστηκε το 1962.Στην πόλη υπάρχουν επίσης αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο.

Το Δημαρχείο το οποίο στεγάζεται στο Μέγαρο Κότσικα. Δεσπόζει στην παραλία της πόλης με την όμορφη αρχιτεκτονική του και τη θαυμαστή ισορροπία των όγκων.

Το Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλλιου κοσμεί το Κρηπίδωμα στη βόρεια πλευρά της παραλίας της πόλης. Χτίστηκε το 1884 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Φλεγκίς. Ανήκει στο Δήμο Χαλκιδέων.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο περιλαμβάνει ευρήματα από ανασκαφές που  έχουν γίνει σε διάφορα σημεία της Εύβοιας και κυρίως στην Ερέτρια. Το Λαογραφικό Μουσείο περιλαμβάνει σπάνια αντικείμενα, όπλα, νομίσματα, παραδοσιακές ενδυμασίες, τον τρόπο ζωής στην πόλη και την ύπαιθρο κ.ά.
Στο Τουρκικό Τζαμί στεγάζεται βυζαντινή συλλογή, κυρίως από βυζαντινά και μεταβυζαντινά γλυπτά, ψηφιδωτά και κεραμικά, ενώ διάφορα έργα τέχνης εκτίθενται στην Δημοτική Πινακοθήκη.

Στο κέντρο της συνοικίας Κάστρο βρίσκεται η Μεσαιωνική Εκκλησία της  Αγίας Παρασκευής, Πρόκειται για βυζαντινό ναό που ανοικοδόμησαν οι Βενετοί τον 14ο αιώνα. Είναι η πολιούχος της πόλης και εορτάζεται κάθε χρόνο από τις 26 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου.
Το Σπίτι με τα Αγάλματα απέναντι από το Κόκκινο Σπίτι.
Η εκκλησία του Αγ. Νικολάου βυζαντινού ρυθμού με αξιόλογες αγιογραφίες.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη στην πλατεία του Αγ. Νικολάου.
Η Δημοτική Πινακοθήκη.

Το γραφικό εκκλησακι της Παναγίας Λαγκαδιώτισσας στην περιοχή της Καναπίτσας

Το Εργαστήρι Τέχνης στην πλατεία του Αγ. Δημητρίου.
Ο ναός του Αγ. Δημητρίου, μητρόπολη της πόλης.
Το Ιστορικό Αρχείο που στεγάζεται στο αρχοντικό Κριεζώτη.
Το Δικαστικό Μέγαρο στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, αρχιτέκτων του οποίου ήταν ο Ματθαίος Καμάρας (1909) που σχεδίασε και άλλα κτίρια της εποχής στην πόλη της Χαλκίδας.
Άλλα αξιοθέατα είναι το Φρούριο του Βελή-Μπαμπά και ο Πύργος του Καρά-Μπαμπά, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο και η Μαρμαρένια Βρύση. Κάτω από τον δρόμο που οδηγεί στο κάστρο του Καράμπαμπα και σε θέση απ’ όπου έχει κανείς πανοραμική θέα της Χαλκίδας και του Ευβοϊκού κόλπου τάφηκε ο συγγραφέας Γιάννης Σκαρίμπας.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Χαλκίδα (22210)

Ξενοδοχεία

Πέλαγος , Άγιος Μηνας  99310-18 – 98696
Άγιος Μηνας, Άγιος Μηνας 99559, 98411 – 22051, 98412
JOHN’S, Αγγελη Γοβίου 9  24996-8  24996-8
Παλίρροια, Ελ. Βενιζέλου 2 – 28001-6 – 81959
Almira Mare (παραλία), Άγιος Μηνάς 99432 – 99433
Χαρά, Λ. Καρώνη  76305-8 – 76309
Κεντρικόν, Αγγελη Γοβίου 5  22375, 27260, 62849
Μανικα, Εξω Παναγίτσα 84400, 84640
Μορφέας, Ποσειδώνος 3 24703
Λουσι, Βουδουρη 10 23831-5 – 2205

Υπηρεσίες

Δήμος: 22314

Τουριστική Αστυνομία: 77777

Νοσοκομείο: 21901

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: