Ελευθερία ή θάνατος

ΓΡΟΘΙΑ-31

 

Περιμέναμε υπομονετικά έως και χθες, προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη κωλοτούμπα ή θα δούμε τελικά μια περήφανη στάση από τον Αλέξη Τσίπρα και την Ελληνική Κυβέρνηση. Περιμέναμε υπομονετικά επίσης, προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν οι απολίτιστοι, υποταγμένοι στις αγορές και έχοντες την οικονομική δύναμη, θα σεβαστούν έναν λαό ο οποίος στενάζει εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια εξ αιτίας των επιλογών τους, τις οποίες υλοποιούν οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους. Και τελικά, ευτυχώς, δεν απογοητευτήκαμε από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Το δημοψήφισμα θα προχωρήσει κανονικά και ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις με την στάση του στην κρίση η οποία μαστίζει τη χώρα, εξ αιτίας των επιλογών των τοκογλύφων και των ντόπιων συνεργατών τους.

Βέβαια, το δημοψήφισμα δεν θα διεξαχθεί σε καθεστώς ομαλότητας. Αντίθετα, οι τοκογλύφοι φρόντισαν ώστε να είναι κλειστές οι τράπεζες, ενώ η ντόπια ντροπή της δημοσιογραφίας, εκπαιδευμένη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και εκτελώντας εντολές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τρομοκρατεί έναν ολόκληρο λαό με απροκάλυπτο τρόπο.

Ωστόσο, η σπουδή την οποία επιδεικνύουν προκειμένου να επικρατήσει το «ΝΑΙ» είναι αξιοπερίεργη. Δηλαδή, οι δανειστές, οι οποίοι έχουν αφαιρέσει όλα τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού, τον έχουν φέρει σε κατάσταση εξαθλίωσης, επιτίθενται στην λαϊκή κυριαρχία και κάνουν κουμάντο στη χώρα, έχουν τόσο μεγάλη πρεμούρα να μην καταστραφούν οι Έλληνες; Για ποιο λόγο; Για να συνεχίσουν να τους αρμέγουν όπως έκαναν τόσα χρόνια; Για να αναλάβουν την εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας; Για να επιβάλλουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων; Για να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις; Για να καταργήσουν το ΕΚΑΣ; Για να διαλύσουν όλους τους μικρομεσαίους, ώστε να καταλάβουν την αγορά οι δικές τους εταιρίες;

Δεν υπάρχει κανένα ΝΑΙ στην Ευρώπη. Η Ευρώπη το μόνο που επιζητά, με την επιβολή καθεστώτος τρομοκρατίας, είναι να πάρει την έγκριση του Ελληνικού Λαού προκειμένου να επιβάλλει νέα σκληρότερα μέτρα. Και υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι αναπαράγουν την καταστροφολογία, ενώ γνωρίζουν ότι η έγκριση της πρότασης των «θεσμών» θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή.

Η μόνη διέξοδος είναι ένα περήφανο ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ που θα δώσει σκληρή απάντηση στα ντόπια οικονομικά συμφέροντα που προπαγανδίζουν το ΝΑΙ, ενώ την ίδια στιγμή τρομοκρατούν τους  εξαθλιωμένους Έλληνες, λέγοντάς τους ότι εάν δεν επικρατήσει, θα πεθάνουν από την πείνα.

Μπορεί να φανεί «εθνικιστικό» αλλά για εμάς αποτελεί την απόλυτη αλήθεια. Όταν οι Έλληνες εφάρμοζαν την Δημοκρατία, κάποιοι άλλοι ζούσαν πάνω στα δέντρα και λειτουργούσαν με την επιβολή του νόμου του ισχυροτέρου. Όταν οι Έλληνες διάβαζαν Θουκυδίδη, εκείνοι έκαναν κατακόρυφο πάνω στους ταύρους μέσα στις αρένες. Δυστυχώς ή ευτυχώς, σε αυτό το νόμο έμειναν. Ο πιο δυνατός έχει το δικαίωμα να φάει όποιον θέλει. Αυτό δηλαδή που κάνουν σήμερα.

Από την άλλη πλευρά όμως, η Ελλάδα έχει ν’ αντιμετωπίσει και τον κακό της εαυτό. Όταν στην επανάσταση του 1821, οι οπλαρχηγοί έκαναν μια πολιορκία πόλεως, υπήρχαν 500-1000 μαχητές Έλληνες που αγωνίζονταν ενάντια στους Τούρκους. Όταν έφτανε η ώρα να πέσει η πόλη, τότε μαζεύονταν απ έξω τουλάχιστον δεκαπλάσιοι Έλληνες, οι οποίοι ήθελαν απλά να έχουν συμμετοχή στο πλιάτσικο!!! Αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Και σίγουρα, ισχύει και σήμερα.

Μετά από 400 χρόνια τουρκικής σκλαβιάς, οι Έλληνες καλούνται την Κυριακή ν’ αποδείξουν (πάντα κατά την προσωπική μας εκτίμηση), ότι διαθέτουν ακόμη αξιοπρέπεια. Καλούνται να λειτουργήσουν ως περήφανοι άνθρωποι, παραβλέποντας τον τρόμο που θέλουν σπείρουν οι τοκογλύφοι. Καλούνται να αποδείξουν ότι βρίσκονται στην πλευρά των μαχητών και όχι στην πλευρά των φοβισμένων, οι οποίοι θέλουν πρώτα να διασφαλίσουν την ησυχία τους (ανεξαρτήτως καθεστώτος) και όταν δουν ότι τα πράγματα ευνοούν, να βγουν στη γύρα για να κάνουν πλιάτσικο.

Και το τραγικό είναι ότι, το πλιάτσικο σ’ αυτή τη χώρα, το οποίο γινόταν με πρωτοβουλία των τοκογλύφων και υλοποίηση από τους ντόπιους δοσίλογους, υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχιστει  με την έγκριση κάποιων φοβισμένων Ελλήνων, οι πρόγονοι των οποίων άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Αλβανικό μέτωπο, ενώ αυτοί αφήνουν παρακαταθήκη ένα «ΝΑΙ» στους κατακτητές και παραδίδουν ακόμη και τα δισέγγονά τους, γενίτσαρους στις υπηρεσίες των ξένων.

Αυτό είναι το διακύβευμα της Κυριακής. Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα μέτρα, ούτε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πραγματικό ερώτημα  είναι ξεκάθαρο: Ελευθερία ή θάνατος. Και το ΝΑΙ στον κατακτητή ταυτίζεται με το ΘΑΝΑΤΟ της χώρας και του Ελληνικού Έθνους!

Μιμή Κεραμιδά

Κοσμάς Σορόπουλος

Blog στο WordPress.com.