ΕΚΘΕΣΗ: «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ»

04411aba-9559-4e25-a1b7-c945aa4f767aΑ) Εγκαίνια Έκθεσης

Ο Σύλλογος Ευβοέων Φίλων Αγίου Όρους «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ», σε συνεργασία με το ΔΟΑΠΠΕΧ_πολιτισμός και την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας, διοργανώνουν έκθεση, με θέμα: «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ»,  στο Κόκκινο Σπίτι – Εστία Γνώσης Χαλκίδας, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:30.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 έως 13:30 & 19:00 έως 23:00 και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Αγιορείτκης Εστίας» Θεσσαλονίκης και των Διεθνών Σχέσεων Πολιτισμού και περιλαμβάνει:

Την παρουσίαση φωτογραφίας του Ακαδημαϊκού και Ιστορικού, Παναγιώτη Βοκοτόπουλου, με στιγμές από τη ζωή του  Άγιου Όρους, την περίοδο 1956-2001.

Την παρουσίαση πέντε από τις είκοσι μακέτες μονών της Αθωνικής Πολιτείας του Μιχάλη Βασιλόπουλου.

 

Β)Εκδήλωση-Ομιλία

Στα πλαίσια της έκθεσης, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου και ώρα 20:00, στο Κόκκινο Σπίτι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ομιλία, με ομιλητές:

  • π. Γεώργιο Πολυκαρπίδη, με θέμα: «Ο κόσμος και το Άγιον Όρος»
  • κ. Κωνσταντίνο Γάλο, με θέμα: «Ιστορία και Άβατον του Άγιου Όρους»

Την εκδήλωση θα προλογίσει, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευβοέων Φίλων Αγίου Όρους, Γιάννης Μαυρομάτης.

 

2) ΣΚΑΚΙ ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ

Η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών, με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ, διοργανώνει αγώνα επίδειξης Σκάκι Σιμουλτανέ, που θα γίνει την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00, σε διαμορφωμένο χώρο, στο στρογγυλό της παραλίας.

 

3) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

 

Ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Χαλκίδας Μέσα Παναγίτσας «ΤΟ ΔΕΛΤΑ», με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ_πολιτισμός, διοργανώνουν «Επιστημονικό Συμπόσιο», με θέμα: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΘΕΟΛΟΓΙΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ¨Αλήθειες και ψεύδη επί ιστορικών γεγονότων¨.

Η εκδήλωση θα γίνει, την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00, στη συνεδριακή αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων 50 (1ος όροφος), με ομιλητές τους κ.κ.:

  • Κωνσταντίνο Νιάρχο – καθηγητή φιλοσοφίας, Φιλοσοφικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Σπυρίδων Τσιτσίγκος – Αν. καθηγητής Ψυχολογίας της Θρησκείας, Θεολογικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Φίλιππος Νικολόπουλος – καθηγητής Κοινωνιολογίας

 

Οργάνωση – υπεύθυνη εκδήλωσης: Έφη Σελίμη-Πάτσαλη, Φιλόλογος

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

 

Blog στο WordPress.com.