unnamed-7Σε μια κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Καρύστου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, χθες, Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τη ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας και τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Καρύστου ανοιχτή εκδήλωση – ομιλία, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου και θέμα «Η μείωση της ανεργίας ως απαραίτητη προϋπόθεση στήριξης της Κοινωνικής Ασφάλισης: Μόνη λύση η Ανάπτυξη».
Τον κεντρικό ομιλητή πλαισίωναν ο τ. διοικητής του ΕΤΕΑ κ. Αναστάσιος Παπανικολάου και ο τ. διοικητής του ΟΓΑ, καθ. κ. Ξενοφών Βεργίνης, οι οποίοι ανέπτυξαν τεκμηριωμένα και με χαρακτηριστικά παραδείγματα την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κοινωνική Ασφάλιση από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ παράλληλα παρουσίασαν τις ολοκληρωμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον τομέα αυτό.

unnamed-6Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Ευβοίας και τ. υπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου, ενώ παραβρέθηκαν επίσης: το μέλος της ΠΕ κ. Τζοβάννα Γκόγκου, οι πολιτευτές του νομού κ. Βασίλης Δεμερτζής και Σίσσυ Λαΐου, ο τομεάρχης Ευβοίας της ΝΔ, κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, ο τομεάρχης Κορίνθου της ΝΔ, κ. Νικόλαος Φατούσης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου και ο πρόεδρος κ. Αλκιβιάδης Βόσσος, ο τ. Δήμαρχος κ. Νίκος Μανώλης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο τ. υποδιοικητής του ΟΑΕΕ κ. Αδαμάντιος Γάκης, εκπρόσωποι φορέων, μέλη της ΝΟΔΕ Ευβοίας και των ΔΗΜΤΕ Καρύστου, Αλιβερίου Κύμης και Χαλκίδας.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευβοίας ευχαριστεί τους κατοίκους της Καρυστίας για τη θερμή ανταπόκριση και ιδιαίτερα τα μέλη του Συμβουλίου της ΔΗΜΤΕ Καρύστου και τον πρόεδρο κ. Νίκο Παντελή, για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

«Απαιτείται ριζική αλλαγή πολιτικής. Όχι πια ψέματα μόνο αλήθειες»

unnamed-10Στην  κρισιμότερη μάχη που δίνουν τόσο για την  προάσπιση της Δημοκρατίας, αλλά και για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας αναφέρθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σε εκδήλωση, που διοργάνωσε στην Κάρυστο την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016  η ΝΟ.Δ.Ε Ευβοίας και η ΔΗΜ.Τ.Ο Καρύστου, με θέμα την μείωση της ανεργίας ως απαραίτητη προϋπόθεση στήριξης της κοινωνικής ασφάλισης και ομιλητές τον Τομεάρχη Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας- βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Βασίλη Οικονόμου και τους κ.κ Αναστάσιο Παπανικολάου, πρώην Διοικητή ΕΤΕΑ και Ξενοφών Βεργίνη, καθηγητή, τ. Διοικητή ΟΓΑ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός το συντομότερο δυνατό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να  αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του, που με την καθεστωτική τους  νοοτροπία και τις απολυταχρικές τους διαθέσεις έχουν οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση ακόμα και αυτούς, που είχαν καταφέρει με πολλές δυσκολίες να μείνουν «ζωντανοί» στα χρόνια της κρίσης.

Άσκησε, επίσης, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας, ότι η αύξηση των φόρων σε ποσοστό, μάλιστα, 93%  αντί της περικοπής των δαπανών, που αγγίζει μόλις το 7%, η αύξηση του  μισθολογικού κόστους του Δημοσίου κατά 146 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο και οι  προσλήψεις των εκλεκτών τους, στους οποίους δίνουν αυξήσεις, όχι μόνο δεν οδηγεί στην ανάπτυξη, αλλά βαθαίνει  ακόμα περισσότερο την ύφεση.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέστησε σαφές, ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για περικοπές δαπανών σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε απολύσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά, κυρίως, αφορά λειτουργικά κόστη στο Δημόσιο, που  μπορούν να  οδηγήσουν σε περικοπές δαπανών  και μείωση των φόρων, προκειμένου να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. «Η λύση στο ασφαλιστικό-είπε-δεν μπορεί να είναι και άλλες περικοπές στις συντάξεις. Πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού, πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων  και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Για να γίνει αυτό πρέπει να προσελκύσουμε επενδύσεις και να γίνουμε  ανταγωνιστικοί, αξιοποιώντας τα  συγκριτικά πλεονεκτήματα,  που διαθέτουμε. Αυτό απαιτεί ριζική αλλαγή πολιτικής,  που παρουσιάζει και πρεσβεύει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μιλάει με στοιχεία κοστολογημένα. Οι πολίτες δεν θέλουν πια ψέματα, θέλουν μόνο αλήθειες».

Advertisements