201410161515341300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Α. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 θα εορταστεί στην πόλη της Χαλκίδας η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού κατά των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944.

 

Α. Ο Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1941-1944 υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων και είναι μία από τις πιο λαμπερές σελίδες της ιστορίας του σύγχρονου Ελληνισμού.

Για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής και ευγνωμοσύνης στους πολεμιστές, τους Αγωνιστές, τους Νεκρούς και θύματα του Ιερού αυτού Αγώνα καθιερώθηκε με το νόμο 1285/1982, άρθρο 10, να εορτάζεται κάθε χρόνο, σε όλη την Ελλάδα, η Εθνική Αντίσταση.

Το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης περιλαμβάνει:

  1. Σημαιοστολισμός ολόκληρης της πόλης από τις 08:00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.
  3. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων την 08:00 π.μ., με τη συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος.
  4. Ώρα 10:50 π.μ.: Ολοκλήρωση προσέλευσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου για τη Δοξολογία.
  5. Ώρα 11:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Ναό στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος.
  6. Ώρα 11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τους:

Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Ανώτατο Διοικητή Φρουράς,  Δήμαρχο Χαλκιδέων, Πολιτικά κόμματα, Βουλευτές, Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Ευβοίας, Λιμενάρχη Χαλκίδας, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Πρόεδρο Εθνικού Συνδέσμου Αναπήρων-Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν.Ευβοίας, Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Ν.Ευβοίας, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ευβοίας, Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων – ΕΔΕΣ που εδρεύουν στο Νομό, τις πολιτικές Νεολαίες και όποιον θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

      Ομιλία εκπροσώπου των τοπικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.

      Τήρηση ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού                 

                     Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκίδας.

  1. Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, στις 17:10 μ.μ. όπως κατά την Έπαρση.
Advertisements