unnamed-2Χοροστατούντος στου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ετελέσθη η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 το απόγευμα, με την συμμετοχή των Ιερέων του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Πολυκαρπίδη και Πρωτοπρεσβ. Αθανασίου Τρίκκα και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχε πλήθος πιστών, προς το οποίο ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.Η ΕΟΡΤΗ ΤOY ΔΙΑ ΚΟΛΛΥΒΩΝ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου του Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου – Πρωτοσυγκέλλου, Πρωτοπρεσβ. Χαραλάμπους Ταραμίγκου και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου.

H ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στην κατά Χαλκίδα Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου 2017, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στον Όρθρο της ημέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε πολυπληθές εκκλησίασμα πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ανέγνωσε, κατά την παράδοση, το Σύμβολο της Πίστεως, ο τ. Βουλευτής και Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, ο οποίος ανέγνωσε την Κυριακή Προσευχή – «Πάτερ ημών», εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και του Φιλοχρίστου Στρατού της Πατρίδος μας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, εξηγώντας τί σημαίνει ο όρος Ορθοδοξία και πως αυτός ταυτίζεται με την ίδια της Εκκλησία.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος και αμέσως μετά έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Ιερού Ναού, στο τέλος της οποίας, κατά την τάξη, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Ο Β΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου 2017, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του δευτέρου Κατανυκτικού Εσπερινού.

Στην ιερά Ακολουθία, κατά την οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, χοροστάτησε ως επίσημος προσκεκλημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, με την παρουσία και του Σεβασμιωτάου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Εδέσσης κήρυξε και τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην έννοια της ομολογίας της Πίστεως και κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην Ακολουθία.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του τον Σεβασμιώτατο εκλεκτό ομιλητή και ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και συμμετέχοντες στην κοινή λατρεία, που αγκαλιάζουν με την ζωηρή τους παρουσία όλες τις ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Γ΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ – ΟΜΙΛΙΑΣ

Την ερχόμενη Β΄ Κυριακή των Νηστειών 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30 μ.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να προσέλθουν και σε αυτήν την κατανυκτική Ιερά Ακολουθία της Εκκλησίας μας.

Advertisements