Η ομάδα του TEDxChalkida στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της #stopvandalism διοργάνωσε την Κυριακή 2/4 εθελοντική δράση αποκατάστασης της εξωτερικής τοιχοποιίας του Κόκκινου Σπιτιού από δεκάδες graffiti, που είχαν αλλοιώσει την πρόσοψη του ιστορικού αυτού κτιρίου της Χαλκίδας.

Δύο μήνες μετά τον καθαρισμό του βυθού στο μικρό λιμανάκι του Λευκαντί, απ’ όπου οι εθελοντές του TEDxChalkida είχαν απομακρύνει σχεδόν ένα τόνο από μπάζα, σιδερικά και άλλα αντικείμενα ακολούθησε η αποκατάσταση του τοίχου του Κόκκινου Σπιτιού. Οι δράσεις αυτές πέρα από ουσιαστικό έχουν και συμβολικό χαρακτήρα καθώς σηματοδοτούν την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης της ιστορικής κληρονομιάς της πόλης μας.

Το Κόκκινο Σπίτι, όπως και άλλα ιστορικά κτίρια της πόλης μας, έχουν βάναυσα κακοποιηθεί από συνθήματα, graffiti και βανδαλισμούς. Είναι, λοιπόν, στο χέρι όλων μας να φροντίσουμε για το σεβασμό τους καθώς και να καταστεί σαφής ο διαχωρισμός μεταξύ «καλού» και «κακού» graffiti. Παρόμοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία της πόλης μας το προσεχές διάστημα.

Η παροχή των υλικών αποκατάστασης ήταν μια ευγενική χορηγία του Ομίλου Εταιριών Κριμάτογλου Α.Ε.

Στις 27 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Εύβοιας θα υλοποιηθεί το 2ο ετήσιο TEDxChalkida με θέμα την «Εξέλιξη».

Η Ομάδα του TEDxChalkida

Advertisements