Το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 εκοιμήθη εν Κυρίω, μετά από πολυώδυνη ασθένεια, η Γερόντισσα Χριστονύμφη Κωστή, Ηγουμένη της ιστορικής γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Περιβλέπτου Πολιτικών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Η εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Γεροντίσσης, ετελέσθη το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου 2017, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου και αρκετών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, της αδελφότητος της Ιεράς Μονής και αντιπροσωπειών εκ των Ι. Μονών Λουκούς, Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα, Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών και Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και προσκυνητών της Ιεράς Μονής.
Για την μεταστάσα ομίλησαν αμφότεροι οι άγιοι Αρχιερείς, Τανάγρας και Χαλκίδος, με συγκινητικούς πατρικούς λόγους.
Στη συνέχεια, έγινε η ταφή της στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής.
Η μακαριστή Γερόντισσα, καταγομένη εκ Κύπρου, αφιερώθηκε στον Θεό σε ηλικία 18 ετών, καρείσα μοναχή στην Ι. Μονή Λουκούς, ενώ στήν Ιερά Μονή Περιβλέπτου ήλθε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο (Σελέντη) και αξιώθηκε να δει την Ιερά Μονή της επισήμως αναγνωρισμένη το 1976, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) και να κατασταθεί η ίδια κτητόρισσα, κατ’ ουσίαν, της Ιεράς Μονής, αφού επί των ημερών της ανοικοδομήθηκαν τα κελλιά της Ιεράς Μονής, ξενώνες για τους προσκυνητές και ανακαινίστηκε το ιστορικό Καθολικό της Παναγίας.
 
ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απριλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ενοριακού Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου έλαβε χώρα η Εορτή Λήξης της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας για το φετινό έτος 2016-2017.
Στην εορτή παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος Ταξιάρχος κ. Γεώργιος Μπικάκης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου και πολλοί χριστιανοί.
Ο υπεύθυνος λειτουργίας της Σχολής και διδάσκαλος Νοηματικής Γλώσσας, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, στην σύντομη εισαγωγή του καλωσόρισε τους παρόντες και συμμετέχοντες στην εορτή, θυμίζοντας σε όλους πως η νοηματική γλώσσα δεν είναι η γλώσσα των κωφών αλλά μια άλλη γλώσσα και δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους. Εν συνεχεία δύο τμήματα από μαθητές του Α΄ κύκλου σπουδών και του Β΄ κύκλου παρουσίασαν πρακτικά την χρήση της νοηματικής γλώσσας μέσα από απόδοση εθίμων και εκκλησιαστικών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και τραγουδιών, με την φροντίδα του μουσικού κ. Γεωργίου Μάγου, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Σχολή.
Την Εκδήλωση προσφώνησε ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγας, Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Χαλκίδος, επισημαίνοντας ότι η νοηματική γλώσσα είναι αληθινός θησαυρός, τον οποίον δε πρέπει κανένας να αφήσει ανεκμετάλλευτο και ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τον π. Ιωάννη για την φροντίδα της Ι. Μητροπόλεως για τους κωφούς συνανθρώπους μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος στην καταληκτήρια ομιλία του εξέφρασε την χαρά του για την συνεχή ανταπόκριση, όλο και περισσοτέρων ανθρώπων, στη σχολή νοηματικής γλώσσας, που, και αυτή, αποτελεί έκφραση μέριμνας για τον πλησίον, της τοπικής μας Εκκλησίας.
Εξήρε, ακόμη, την παρουσία του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Κωφών κ. Ρήγα, ο οποίος υπήρξε απόφοιτος της Σχολής της Ι. Μητροπόλεως και ακολούθως συνεχάρη και ευχαρίστησε τον πνευματικό του υιό π. Ιωάννη, ο οποίος εθελοντικά προσφέρει τις γνώσεις του σε όλους τους μαθητές της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας, τουςκωφούς διδασκάλους κ. Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο – μεταπτυχιακό φοιτητή Θεολογίας και Αναγνώστη της Ι. Μητροπόλεως, τον Εφημέριο της Εορίας Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τους συνεργάτες του για την αρχοντική φιλοξενία της Σχολής στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή.
Στο τέλος, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες μαθητές και παρετέθη δεξίωση που ο π. Χριστόδουλος και οι ενορίτες συνεργάτες του είχαν προετοιμάσει.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΚΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ
Το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου 2017 το απόγευμα και ώρα 6.00, στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
Πριν την Απόλυση του Εσπερινού, θα τελεσθεί, κατά την τάξη η Μοναχική Κουρά του από χρόνου ικανού δοκίμου της Ιεράς Μονής κ. Κωνσταντίνου Μπασινά, μουσικού και διευθυντού του Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνού, ο οποίος σε ώριμη ηλικία πραγματοποίησε τον παιδικό του πόθο για αφιέρωση στον Θεό και την εν συνεχεία χειροτονία του εις Διάκονον και Πρεσβύτερον, προκειμένου να διακονήσει την Ενορία της γενέτειράς του Γυμνού Αμαρυνθίων.
Καλούνται άπαντες οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν και να προσευχηθούν για την ενίσχυση του νέου μέλους της εν Χριστώ Αδελφότητος της Ιεράς Μονής και της Ιεράς Μητροπόλεως εν γένει.
Advertisements