Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που εκφράζονται στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου μέσα από την παράταξη της Ταξικής Ενότητας καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στις 10:30πμ στο Στρογγυλό στη Χαλκίδα και αντίστοιχα στις συγκεντρώσεις σε Αλιβέρι – Ιστιαία – Μαντούδι και Κάρυστο.  Δίνουν τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και σε γειτονιές μέσα από περιοδείες, συσκέψεις, εκδηλώσεις για τη μαζικοποίηση των συνδικάτων, για την οργάνωση των εργαζομένων, για τη μαζική συμμετοχή τους στην Πρωτομαγιά.

 

Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα χαράσσεται ο δρόμος για να σπάει το κλίμα της απογοήτευσης, η λογική του δε γίνεται τίποτα. Για να κατακτήσει το κίνημα τη γραμμή πάλης για την αναπλήρωση των απωλειών που έχουν οι εργαζόμενοι μέσα στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, για την εκπλήρωση των σύγχρονων αναγκών στη δουλειά και στη ζωή. Ώστε και αυτή η μάχη να είναι βήμα στην οργάνωση των εργαζομένων και στην ενδυνάμωση για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

 

Σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση κινήθηκε για το ζήτημα της Πρωτομαγιάς η πλειοψηφούσα παράταξη αφού έφτασε τέσσερεις μέρες πριν να καλέσουν συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τη μέρα μάλιστα που ήδη υπήρχε κάλεσμα της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ για εκδήλωση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά. Από τα ελάχιστα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης που μαζεύτηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, ακούστηκαν απόψεις όπως «αφού εσείς έχετε βγάλει κάλεσμα για τη συγκέντρωσή σας εμείς συνεννοηθήκαμε δια περιφοράς για τη δική μας», «βγάλτε την καταγγελία σας, να τελειώνουμε» και άλλα παρόμοια…

 

Προφανώς για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της Ταξικής Ενότητας η συνεδρίαση του ΔΣ τους ΕΚΕ δεν είναι μια τυπική διαδικασία αλλά ούτε η προετοιμασία μιας σημαντικής μάχης όπως η Πρωτομαγιάτικη Απεργία μπορεί να σχεδιαστεί μέσα στις τέσσερεις τελευταίες μέρες…

 

Μπροστά σε αυτή τη διαλυτική κατάσταση και στην απαξίωση του δευτεροβάθμιου οργάνου της περιοχής μας οι εργαζόμενοι χρειάζεται να προβληματιστούν και να επαγρυπνούν. Πάνω σε τέτοιες καταστάσεις πατάει η επίθεση της εργοδοσίας και των μηχανισμών της για να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση όλων των εργαζομένων τα αντεργατικά μέτρα, το νέο συνδικαλιστικό νόμο, την λογική ότι «όλοι ίδιοι είναι και τίποτα δε γίνεται μέσα από τα σωματεία».

 

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της περιοχής να δώσουν δυναμική απάντηση στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου εντός και εκτός συνόρων με τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, με την προετοιμασία πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας το επόμενο διάστημα.  

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά. Έγινε συζήτηση για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και το ντοκιμαντέρ «Lundlow – Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα» βοήθησε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την οργάνωση της πάλης των εργατών ενάντια στο κεφάλαιο, στο δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα.

 

Είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μοιράστηκαν στα πλαίσια της εργατικής αλληλεγγύης στους συναδέλφους των επιχειρήσεων ΖΟΥΡΑΣ.

 

Το ραντεβού ανανεώθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας, 10.30πμ στο Στρογγυλό (Παραλία Χαλκίδας).

 

«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών,

για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση – πολέμους – προσφυγιά»

Advertisements