Τη Δευτέρα 24/4/2017 στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και στην ΕΛΜΕ Εύβοιας δεν αποτέλεσε θέμα ημερησίας διάταξης ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς. Οι πλειοψηφίες των Διοικητικών Συμβουλίων δεν θεώρησαν σημαντική την οργάνωση και συμμετοχή των εργαζομένων στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Το θέμα μπήκε στην  ημερήσια διάταξη από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ), για συμμετοχή δηλαδή των Συλλόγων σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, σε μια περίοδο μάλιστα που κλείνει η αξιολόγηση και έρχονται τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή. Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσουν εφαλτήριο για την προετοιμασία της απεργίας που έχει ήδη προκηρυχτεί από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 17 Μάη. Το ψήφισμα που κατέθεσε το ΠΑΜΕ σε όλα τα σωματεία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο λοιδορήθηκε. Για πολλοστή φορά καταψηφίζονται ή αποκρύπτονται οι αγωνιστικές προτάσεις του ΠΑΜΕ από τις παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ομόφωνα (και μάλιστα χωρίς να υπάρχει διαφορετική πρόταση – κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση). Οι προτάσεις αυτές δεν στηρίχτηκαν και μάλιστα για δύο τόσο φλέγοντα ζητήματα, το ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαίνεται στην περιοχή και για το ζήτημα του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς.

Έχουν λόγο που αδιαφορούν σε τόσο σοβαρά θέματα. Η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και των ανάλογων συνδικαλιστικών ηγεσιών συμφωνούν στον πυρήνα της στρατηγικής και των μέτρων που παίρνονται. Καθεμιά στο ρόλο της, πιέζουν προς την ίδια  κατεύθυνση. Την ώρα που ζούμε τη διαρκή επιδείνωση της κατάστασης στη δημόσια εκπαίδευση, την ώρα που η προοπτική που της επιφυλάσσουν είναι συρρίκνωση, υποβάθμιση του περιεχομένου της, υποβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού, ανασφάλεια, αβεβαιότητα και εργασιακή περιπλάνηση για μόνιμους και αναπληρωτές, οι δυνάμεις αυτές έχουν κηρύξει σιγή ασυρμάτου στο κίνημα.

Μόνο το ΠΑΜΕ κρατάει συνεπή αγωνιστική στάση. Καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε αντίσταση και πάλη για την καθυστέρηση, παρεμπόδιση και τελικά ανατροπή των μέτρων. Υπογραμμίζει ότι μόνο οι εργαζόμενοι, τα θύματα των ίδιων των μέτρων, έχουν συμφέρον και τη δύναμη να αγωνιστούν και να τα αποκρούσουν. Αυτά, την πολιτική που τα υλοποιεί και τις πραγματικές αιτίες που τα γεννούν.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Προετοιμαζόμαστε για άμεση απεργιακή απάντηση εάν έρθουν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 10:30 πμ

Advertisements