Συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες θα έχει η υπόθεση της ανάρτησης στη σελίδα γνωστής ομάδας του Facebook η οποία ασχολείται με τα θέματα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Η ανάρτηση ανέφερε στις 5/11/2016 ότι ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς βρίσκεται στο κρατητήριο του Α.Τ Κύμης, χωρίς να εξηγεί πως και για ποιο λόγο συνελήφθη. Πρόκειται για την περίπτωση της παρεξήγησης του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά με την διαιτητή κατά την διάρκεια αγώνα μπάσκετ στο Κλειστό της Κύμης.
Η διαιτητής αρχικά θεώρησε ότι ο Δημήτρης Θωμάς την εξύβρισε. Στην συνέχεια αποδείχτηκε (από το βίντεο του αγώνα) ότι δεν την εξύβρισε αλλά απλά διαμαρτυρήθηκε με κόσμιο τρόπο. Δόθηκαν κατόπιν οι δέουσες εξηγήσεις (η διαιτητής ζήτησε συγνώμη από τον πρώην Δήμαρχο) και η υπόθεση έκλεισε εκεί. Μάλιστα, η διαιτητής δεν υπέβαλλε ποτέ μήνυση εναντίον του Δ. Θωμά προκειμένου να συλληφθεί. Αντίθετα, ο Δημήτρης Θωμάς είχε υποβάλλει μήνυση στην διαιτητή, την οποία απέσυρε μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, αφού θεώρησε ότι δεν συνέτρεχε λόγος να υπάρξει συνέχεια σε μια υπόθεση που αποδεδειγμένα οφειλόταν σε παρεξήγηση.
Ωστόσο, στην σελίδα γνωστής ομάδας του FACEBOOK έγινε μια ανάρτηση η οποία ανέφερε ότι εκείνη την στιγμή ο Δημήτρης Θωμάς βρισκόταν στο κρατητήριο (και όχι στο Αστυνομικό Τμήμα), καλώντας μάλιστα τους αναγνώστες να περάσουν μια βόλτα από εκεί για να τον δουν και να ενημερωθούν.
Ο Δ. Θωμάς υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του διαχειριστή της ομάδας, ο οποίος τυγχάνει στρατιωτικός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση. Σύμφωνα δε με το κατηγορητήριο, ο διαχειριστής της ομάδας κατηγορείται ότι, ανάρτησε ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα σε βάρος του πρώην Δημάρχου, γνωρίζοντας ότι τα γεγονότα αυτά δεν είναι αληθή, τα οποία γεγονότα θα μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του Δημήτρη Θωμά.
Η υπόθεση εκδικάζεται την Τρίτη 27/6/2017  στο Τριμελές Στρατοδικείο και κατά την εκδίκασή της θα παραστούν ως μάρτυρες, ο εγκαλών Δημήτρης Θωμάς αλλά και η διαιτητής του αγώνα μπάσκετ. Για την έκβασή της βέβαια θα αποφανθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει εάν ο διαχειριστής της ομάδας είναι αθώος ή ένοχος.

Advertisements

One thought on “Από το … «κρατητήριο» στο Στρατοδικείο (ως μάρτυρας)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.