Πανηγυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τις προϋποθέσεις ανάκαμψης της κερδοφορίας τους που δημιουργεί η αντιλαϊκή συμφωνία

 • Η ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και η «αλλαγή σελίδας» της ελληνικής οικονομίας, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, περνάνε μέσα από το τσάκισμα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και το άνοιγμα νέων κερδοφόρων πεδίων δράσης για τα μονοπώλια, όπως απέδειξε η αντιλαϊκή συμφωνία.
 • Αυτόν το στόχο υπηρετούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παραπέρα απελευθέρωση κλάδων και τομέων της οικονομίας, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας, οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, η διατήρηση και επέκταση του αντεργατικού πλαισίου, αλλά και η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, η επιδότηση της εργοδοσίας από το κράτος για την εκμετάλλευση τζάμπα εργασίας και άλλα, που περιλαμβάνονται στα λεγόμενα «αντίμετρα».
 • Παράλληλα με αυτά, η «δημοσιονομική προσαρμογή», με νέα μείωση των συντάξεων και αύξηση της φοροληστείας του λαού, είναι το «διαβατήριο» για τη ρύθμιση του κρατικού χρέους και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, για την άντληση φτηνότερου χρήματος από τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η συμφωνία συνιστά νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, νέες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και στα επιδόματα, νέα διαρθρωτικά μέτρα υπέρ των μονοπωλίων, όπως είναι η ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων.

 • Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να εμφανίζει τα νέα μέτρα ως «εξιτήριο» από τα μνημόνια και την κρίση, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν «πιστοποιητικό θανάτου» για τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
 • Τα λεγόμενα «αντίμετρα» όχι μόνο δεν αντισταθμίζουν στο ελάχιστο τις νέες μεγάλες απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, την επιδείνωση της «ακραίας φτώχειας», αλλά σε ένα μεγάλο μέρος είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, όπως για παράδειγμα η μείωση της φορολογίας των ομίλων.
 • Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στην κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ίδια στρατηγική. Να δώσει αποφασιστικά τη μάχη για την προετοιμασία και επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

 

*********************

Η πρεμούρα της κυβέρνησης να εμπλέξει το λαό βαθύτερα στη δίνη επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, και τα σχέδια των ΗΠΑ για την περιοχή με βάση την Ελλάδα αναδείχτηκαν σε Συνέδριο «Για την Άμυνα και την Ασφάλεια» που συνδιοργάνωσαν ιδιωτική εταιρεία και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του συνεδρίου ήταν «η συμβολή στη χάραξη στρατηγικής για την αποτελεσματική θωράκιση της χώρας σε επίπεδο άμυνας και εσωτερικής ασφάλειας», «η διασφάλιση ενός σταθερού κλίματος ασφάλειας και κοινωνικής ειρήνης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή», σε μια συνεχή και επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα διαπλοκή και διασύνδεση της Άμυνας με την εσωτερική ασφάλεια και την «κοινωνική ειρήνη».

 

8/5/2017

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Τα τελευταία χρόνια οι έντονες ανησυχίες μας πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δυστυχώς σχεδόν πάντα επιβεβαιώνονται. Οι ανησυχίες αυτές σχετίζονται με την ολοκληρωμένη προετοιμασία για την προστασία των δασών, τη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων, την αντιπυρική προστασία της λαϊκής περιουσίας, από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όπως η Δασική Υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Στην περιοχή μας, στο νομό της Εύβοιας ζήσαμε το προηγούμενο καλοκαίρι τις συνέπειες αυτών των πολιτικών με τις καταστροφές που προκάλεσαν οι μεγάλες πυρκαγιές στη Λίμνη και την Κάρυστο.

Η φετινή έναρξη της αντιπυρικής περιόδου βρίσκει τη Δασική Υπηρεσία σε δυσμενέστερη κατάσταση, υποστελεχωμένη, σχετικά με την περσινή αντιπυρική περίοδο, αφού με το ελάχιστο επιστημονικό δυναμικό που τη στελεχώνει, καλείται να ανταποκριθεί στα πρόσθετα καθήκοντα όπως η ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Σε χειρότερη κατάσταση βρίσκεται επίσης και το Πυροσβεστικό Σώμα. Ήδη έχουν προχωρήσει στη μείωση των οργανικών των κλιμακίων από 17 άτομα στα 12 ενώ τα κενά πανελλαδικά φτάνουν τις 4.000. Στην ήδη άσχημη κατάσταση που υπήρχε και επιδεινωνόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται να προστεθούν νέα προβλήματα που γεννά η πολιτική της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα για το Πυροσβεστικό Σώμα, η κυβέρνηση με προεδρικά διατάγματα και τροποποιήσεις (σε συνέχεια μέτρων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) επιδεινώνει τον Κανονισμό Μεταθέσεων των πυροσβεστών. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για σωρεία μεταθέσεων, χωρίς τη θέληση των πυροσβεστών, για την κάλυψη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα περιφερειακά αεροδρόμια της FRAPORT, στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια στους ιδιωτικοποιημένους αυτοκινητό­δρο­μους στο οδικό δίκτυο της χώρας , αλλά και των κενών θέσεων σε όλη τη χώρα από όσους έχουν προσληφθεί μετά το έτος 2006.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με καταγγελίες και συνδικαλιστικών φορέων, οδηγεί την κυβέρνηση να απεργάζεται σενάρια διπλασιασμού του χρόνου εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού, μέσω των προληπτικών επιφυλακών και της περικοπής ρεπό και αδειών.

Σύμφωνα μάλιστα και με εκφρασμένες σκέψεις της κυβέρνησης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο επίσπευσης της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσω της μαζικής κατάργησης ή συγχώνευσης Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων. Ήδη συζητιέται η συγχώνευση των κλιμακίων Κύμης και Αλιβερίου.

Η κυβέρνηση με την κάλυψη των αναγκών πυρασφάλειας των ιδιωτικοποιημένων υποδομών μεταφοράς από το υπάρχον προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος αποδυναμώνει το ήδη συρρικνωμένο προσωπικό του και αυξάνει τους κινδύνους για την πυρασφάλεια της χώρας και κατ΄ επέκταση την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Η ήδη μειωμένη σύνθεση των πληρωμάτων που οδηγεί στην εντατικοποίηση των συνθηκών εκτέλεσης της υπηρεσίας, εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των πυροσβεστών, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αύξηση των κινδύνων και των δυστυχημάτων κάτι που επισημάνθηκε και κατά τον περσινό απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πυροσβεστών έχουν σωρευμένα δεκάδες ρεπό και άδειες ο καθένας, που δεν τους χορηγούνται γιατί δεν φτάνει το προσωπικό. Έτσι στην πράξη συρρικνώνεται ο χρόνος ανάπαυσής τους.

Είναι δεδομένο ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό τόσο στη Δασική Υπηρεσία όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι αποτέλεσμα των μεγάλων περικοπών που έχουν γίνει διαχρονικά στις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού και στην κατάργηση αναγκαίων θέσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία του λαού μας και την προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των πυροσβεστών.
Όπως επίσης ότι διαχρονικά οι δαπάνες του Τακτικού Προϋπολογισμού, ιδιαίτερα από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα, είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες και τις απαιτήσεις. Βρίσκονται σε επίπεδο που δεν εξασφαλίζουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ύπαρξης του αναγκαίου προσωπικού με σταθερές και μόνιμες σχέσεις στην υπηρεσία αλλά και την ύπαρξη σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας και πυροπροστασίας του λαού μας.

Και κατά τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση διατήρησε στις Πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού, διαφορά 120 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από τους ήδη πετσοκομμένους προϋπολογισμούς προ κρίσης. Πιο συγκεκριμένα ο φετινός προϋπολογισμός παρουσιάζει συρρίκνωση των δαπανών για τις αμοιβές των εποχικών πυροσβεστών κατά 1.571.000 ευρώ, μείωση των δαπανών για υπερωρίες, νυχτερινή υπηρεσία, εργασία αργιών και εξαιρέσιμων ημερών για πενταετείς και εποχικούς πυροσβέστες 500.000 ευρώ.
Επίσης εμφανίζεται μείωση των δαπανών για προμήθεια ειδών συντήρησης 2.391.000 ευρώ, ιματισμού 1.417.000 ευρώ, υπόδησης 148.000 ευρώ, ελαστικών – ανταλλακτικών 981.000 ευρώ, αλλά και τηλεπικοινωνιακών μέσων 1.200.000 ευρώ.

Συνέπεια των συρρικνωμένων προϋπολογισμών είναι και η κατάσταση που βρίσκεται ο πεπαλαιωμένος εναέριος στόλος, εγκυμονώντας σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια της ζωής του ιπτάμενου προσωπικού.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και τους φόβους μας για την ύπαρξη όλων αυτών των αρνητικών παραγόντων συνδυαστικά, σχετικά με την προετοιμασία για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, αλλά και για τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν επικρατήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών.

Όπως επίσης εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για παντελή αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τα προβλήματα στέγασης και σίτισης που αντιμετωπίζουν οι δεκάδες πυροσβέστες που ξεσπιτώθηκαν με μεταθέσεις στα αεροδρόμια της FRAPORT.

Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τους Δήμους:

1. Να λάβουν έκτακτα μέτρα προκειμένου να ενισχυθούν οι πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού για τη Δασική Υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

2. Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στη Δασική Υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ελλείψεις.
Μονιμοποίηση τώρα όλων των πυροσβεστών τριετούς, πενταετούς θητείας και των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Να μπει τέλος στην κατηγοριοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε μόνιμους, τριετούς, πενταετούς θητείας, συμβασιούχους πυροσβέστες.

3. Να παρθούν πρόσθετα – ενισχυτικά μέτρα για την αντιπυρική περίοδο.

4. Να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των πυροσβεστών που μετακινούνται σε περιοχές για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ώστε αυτοί να έχουν αξιοπρεπή μεταφορά, διαμονή, σίτιση.

5. Να μη γίνει καμία συγχώνευση ή κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων.
**************
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποια μέτρα αποκατάστασης και πυροπροστασίας έχουν προχωρήσει μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το 2016.
Η εικόνα που έχουμε για την περιοχή της Λίμνης:
1.- Αντιπλημμυρικά μικρής κλίμακας έγιναν μόνο από το Δασαρχείο (3 – 4 φράγματα με σκυρόδεμα ή πέτρα και «κορμοδέματα» ) σε δύο σημεία πάνω από τη Λίμνη.
2.- Δενδροφύτευση 600 περίπου δένδρων το Φλεβάρη, στα προαναφερόμενα σημεία με τα κορμοδέματα.
3-. Δεν καταβλήθηκαν αποζημιώσεις για καταστροφές σε κτίσματα, κτηνοτροφικές υποδομές, στους ρητινινοσυλλέκτες για την απώλεια της παραγωγής και των δένδρων που καλλιεργούσαν και σε κτηνοτρόφους για τροφές.
4.- Η ξυλεία δόθηκε σε έμπορους και όχι σε δασικούς συνεταιρισμούς, όπως διεκδικούσαν οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες της περιοχής.
5.- Τα έργα του Δασαρχείου δεν δόθηκαν στους δασικούς συνεταιρισμούς, επειδή δεν είχαν «τεχνική επάρκεια». Τελικά τα πήραν εργολάβοι που χρησιμοποίησαν ως προσωπικό τα μέλη των συνεταιρισμών.

Στη Νότια Εύβοια σοβαρό είναι το ζήτημα των πυρκαγιών που προκαλούνται από το δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΔΔΗΕ. Για την περσινή περίοδο ήταν η κύρια αιτία των πυρκαγιών στην περιοχή.
Θεωρούμε αναγκαίο να ζητήσει η Περιφέρεια ενημέρωση από τη ΔΕΔΔΗΕ για:
1) τι μέτρα έχει πάρει για τη συντήρηση του δικτύου της,
2) αν υπάρχει μελέτη (σε τι φάση βρίσκεται κλπ) για την υπογειοποίηση του δικτύου και
3) για τη μεταφορά του υποσταθμού που βρίσκεται στον κάμπο της Καρύστου σε περιοχή πιο κοντά στα αιολικά πάρκα.
Αναφέρουμε επίσης την πυρκαγιά στο Δάσος Σουτσίνι στην Κύμη. Δεν έχει προχωρήσει ακόμη κανένα μέτρο για αναδάσωση.

8/5/2017
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Καταθέτουμε στο Π.Σ. πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης

στους εργαζόμενους του ΖΟΥΡΑ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του ομίλου Ζούρα που προχωρά στις απολύσεις του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εργαζομένων. Ανάμεσά τους τον πρόεδρο του κλαδικού  συνδικάτου και ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου .

Η εργοδοσία του Ζούρα, στηριζόμενη στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, αφού χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να ξεμπερδέψει με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων (καταπάτηση δικαιωμάτων, τρομοκρατία, απολύσεις, καταστολή των αγώνων, δικαστικές διώξεις κλπ), προχωρά στις απολύσεις όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εργαζομένων βαφτίζοντας τες οικιοθελείς αποχωρήσεις.

Η αποθράσυνση της εργοδοσίας βασίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται στο ακέραιο. Είναι σε ευθυγράμμιση με τα μέτρα που ήδη συζητούνται στο τραπέζι της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – θεσμών, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την  απελευθέρωση των απολύσεων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με μέτρα περιορισμού της, αποδεικνύοντας ότι αυτό που φοβούνται είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων που βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις σύγχρονες ανάγκες.

Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι του ομίλου Ζούρα βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων δικαιωμάτων, την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Πρόκειται για έναν αγώνα που διεκδικεί το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Είναι ένα αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Προτείνουμε, το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων.

Να εκφράσει την απαίτηση του :

 • Να σταματήσει κάθε δίωξη των συνδικαλιστικών οργάνων.
 • Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.
 • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
 • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 

8/5/2017

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των εμποροκαταστημάτων, υλοποιεί και ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» υποκριτικά για την απόκρουση των αντεργατικών απαιτήσεων του ΔΝΤ και ταυτόχρονα προωθεί την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που αποτελεί το επιστέγασμα του «εργασιακού μεσαίωνα». Το μέτρο αυτό χτυπάει στην καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων, γενικευμένη ελαστική εργασία, ένταση της εκμετάλλευσης, ακόμα και αποδιοργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής.

Είναι προπομπός και οδηγός νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και τον εργάσιμο χρόνο για όλους σχεδόν τους κλάδους.  Οδηγεί τα μικρά εμπορικά καταστήματα – όσα δεν έχουν ήδη βάλει λουκέτο, εξαιτίας της κυριαρχίας των μονοπωλίων, της φτώχειας του λαού και της φοροληστείας – ακόμα πιο μαζικά στο κλείσιμο, λόγω των αυξημένων λειτουργικών εξόδων και του ανταγωνισμού με τα μονοπώλια, που πλέον θα αποσπάσουν ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

Αυτό το μέτρο επιβεβαιώνει ότι τα μέτρα των μνημονίων δεν αποτελούν μόνο κάποιες απαιτήσεις των δανειστών αλλά είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ για να προχωρήσει πιο γρήγορα η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, για να ανακάμψει η καπιταλιστική κερδοφορία πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων και των κατεστραμμένων μικρομάγαζων.

Οι ισχυρισμοί ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα τονώσει την αγορά είναι προκλητικοί, σε μια περίοδο που έχουν τσακιστεί οι μισθοί και οι συντάξεις, που εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης.

Είναι ανάγκη, οι εργατοϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στο Εμπόριο, με τον κοινό τους αγώνα, να ορθώσουν τείχος στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, να διεκδικήσουν τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και πρέπει να βρουν την ενεργητική στήριξη απ’ όλους τους εργαζόμενους.

Ζητάμε:

 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
 • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
 • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.

 

8/5/2017

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Advertisements