ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 10.30 ΠΜ

ΘΗΒΑ 10.30ΠΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ                    ΑΘΗΝΑ 10ΠΜ ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΗ 7ΜΜ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Μπροστά στα μέτρα κόλαση για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η οργάνωση της δικής μας αντεπίθεσης. Να μη μείνει κανείς έξω απ’ τον αγώνα ενάντια, στην πολιτική που χαντακώνει τις ζωές μας σήμερα και ακόμα πιο πολύ το μέλλον των παιδιών μας αύριο. Χωρίς καθυστέρηση ριχνόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας.

Την ώρα που τα μέτρα τόσων χρόνων έχουν επιδεινώσει δραματικά το επίπεδο διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας κόβουν έναν μισθό από κάθε εργαζόμενο με τη μείωση του αφορολόγητου. Την ώρα που οι συντάξεις έχουν δεχθεί απανωτές μειώσεις, αυτοί που θα έδιναν πίσω τη 13η και 14η, τώρα κόβουν και τη 12η, αφού μεσοσταθμικά,  κάθε συνταξιούχος θα χάσει μία σύνταξη. Την ίδια στιγμή η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει και οι βιομήχανοι, όπως ο ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ και άλλοι στην περιοχή μας,  δεν καταβάλλουν εισφορές χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα έχει σοβαρές συνέπειες και στον κλάδο μας, καθώς σε αρκετούς χώρους, όπως στην ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, στην ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ, στη ΣΟΓΙΑ, υπάρχουν τμήματα συνεχούς λειτουργείας που θα κινδυνεύσουν και με γενίκευση της Κυριακάτικης απασχόλησης και να χάσουν και την προσαύξηση όταν πλέον δε θα είναι αργία για κανέναν. Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ιδιωτικοποιούν κι άλλο την ηλεκτρική ενέργεια.

 

Καμιά ανοχή στην πολιτική της εξαθλίωσης!

 

Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία θέλουν να μην κουνηθεί φύλο. Λένε πως τώρα ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους. Δηλαδή πως με τη ληστεία του ήδη πετσοκομμένου εισοδήματός μας θα πληρωθεί το χρέος που αυτοί δημιούργησαν.  Πως έκλεισε ο κύκλος των μέτρων και τώρα ήρθε η ώρα της ανάπτυξης. Η ανάπτυξή τους όμως γίνεται στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. η ανάπτυξή τους είναι οι χρωστούμενοι μισθοί και ένσημα και οι απλήρωτες υπερωρίες στο ΒΟΚΤΑΣ, η εντατικοποίηση στο ΜΙΜΙΚΟ, οι μειώσεις σε ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ και ΠΙΝΔΟ, η αντικατάσταση αποδοχών με κουπόνια στο ΝΗΡΕΑ, η τοποθέτηση καμερών στη ΣΟΓΙΑ.

Λένε πως η διαπραγμάτευσή τους μας έσωσε από τις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο και το λοκ άουτ. Η αλήθεια που βιώνουμε όμως είναι πως ήδη η εργοδοσία τα κάνει αυτά και με τους υπάρχοντες νόμους. Απόδειξη ο βιομήχανος ΖΟΥΡΑΣ που απέλυσε δεκάδες εργάτες στην περιοχή και εκατοντάδες πανελλαδικά και μαζί με το συνεργάτη του βιομήχανο ΝΙΤΣΙΑΚΟ, κρατάνε κλειστό το εργοστάσιο για να το δουλέψουν με εργάτες χωρίς δικαιώματα επιχειρώντας παράλληλα να απολύσουν όλο το ΔΣ του σωματείου για να εμποδίσουν τις αντιστάσεις στα σχέδιά τους.

Λένε πως τώρα θα μπορέσουν να ακολουθήσουν φιλοεπενδυτική πολιτική και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όμως κι εκεί που γίνονται επενδύσεις και προσλήψεις, αυτές είναι με μισθούς 500-600 €, όπως στη GENERAL MILLS, στην Αλατίνη και αλλού.

 

Απορρίπτουμε την απάτη των αντίμετρων.

 

Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα λέγοντας πως για κάθε μέτρο υπάρχει και αντίμετρο και το άθροισμα είναι μηδέν. Στην πραγματικότητα παίρνουν μόνο μέτρα φιλανθρωπίας για να αμβλύνουν λίγο, τα προβλήματα των πιο εξαθλιωμένων κι αυτά μόνο αν πιαστούν οι στόχοι. Τα περισσότερα από αυτά είναι ενισχύσεις στο κεφάλαιο και όχι μέτρα ανακούφισης του λαού. Λένε πως ο λαός μπορεί να είναι δυσαρεστημένος αλλά βλέπει φως στο τούνελ και κατανοεί την αναγκαιότητα των μέτρων. Γι’ αυτό όπως ισχυρίζονται δε διαδηλώνει και δεν απεργεί. Αφού έσπειραν την απογοήτευση καλλιεργώντας αυταπάτες, τώρα μας βγάζουν και συνενόχους.

 

Να τους διαψεύσουμε! Να χαλάσουμε τα σχέδιά τους!

 

Με την επιτυχία της απεργίας στέλνουμε από κάθε χώρο δουλειάς το σύνθημα της αντεπίθεσης. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και απαιτούμε τώρα την ανάκτηση όλων των απωλειών. Παλεύουμε σε κάθε χώρο την ακύρωση αντεργατικών μέτρων και την κατοχύρωση δικαιωμάτων. Για την το σταμάτημα των συνδικαλιστικών διώξεων και την ακύρωση των απολύσεων στο ΖΟΥΡΑ. Για καταβολή δεδουλευμένων, ενσήμων και υπερωριών στο ΒΟΚΤΑΣ, για διασφάλιση των θέσεων εργασίας, και επαναφορά μισθών στον ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ, για υπογραφή συλλογικής Σύμβασης στο ΝΗΡΕΑ, για ανθρώπινους όρους δουλειάς στο ΜΙΜΙΚΟ. Με αυτό τον τρόπο παλεύουμε στην πράξη ενάντια σε όλα τα αντεργατικά μέτρα. Με αφορμή την απεργία δείχνουμε τη δύναμή μας. Αξιοποιούμε την απεργία για να δυναμώσουμε την οργάνωση και να ενισχύσουμε τα σωματεία μας τα σωματεία μας. να μπουν κι άλλοι εργάτες στη μάχη, να οργανωθούν κι άλλοι χώροι δουλειάς.

Το επόμενο διάστημα η ομοσπονδία μας θα παλέψει για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων. Το πιο αποτελεσματικό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της, θα είναι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην απεργία.

Παίρνουμε δύναμη από την οργάνωση της πρωτομαγιάτικης απεργίας. Το συνδικάτο μας, μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, οργάνωσε εξορμήσεις, περιοδείες, προβολές στους χώρους δουλειάς. Συμμετείχε σε εκδήλωση μαζί με άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και σε περιοδείες στις γειτονιές. Έδωσε τη μάχη για την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης.

 

Δε θα γίνουμε δούλοι στα αφεντικά

 

Η απεργία να γίνει βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών με τη μεγάλη συμμετοχή και τη συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι εργάτες και οι εργάτριες μπορούν και πρέπει να πετάξουν έξω από τα συνδικάτα τις δυνάμεις του συμβιβασμού που βάζουν σε αυτά τη λογική της εργοδοσίας. Από τη ΓΣΕΕ που υπογράφει συνέχιση του αίσχους των 586€, μέχρι την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που αναζητεί αληθινούς επενδυτές και διαφημίζει εκδηλώσεις διαχείρισης της φτώχειας με συμμετοχή υπουργών στο Εργατικό Κέντρο. Με τη γραμμή αυτοί στέλνουν τους εργάτες στην αναζήτηση καλών αφεντικών και κυβερνήσεων. Σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί τα συμφέροντα εργατών και αφεντικών να είναι κοινά. Γι’ αυτό και δεν πρωτοστατούν στην  οργάνωση των εργαζομένων και των αγώνων τους, όπως για την  Πρωτομαγιά που έβαλαν συνεδρίαση ΔΣ πέντε μέρες πριν, την ώρα της εκδήλωσης του ΠΑΜΕ και ούτε καν ήρθαν.

Στις 17 Μάη δεν πάει κανείς στη δουλειά, νεκρώνει η παραγωγή, συμμετέχουμε όλοι στην απεργία. Με τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές μας κατεβαίνουμε όλοι μαζικά στις συγκεντρώσεις. Από το πρωί περιφρουρούμε την απεργία στις πύλες των εργοστασίων. Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε, με ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, διεκδίκηση όσων μας πήραν τα χρόνια της κρίσης, αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε με τη συμμετοχή μας στην απεργία! Να μη λείψει κανείς!

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΙΚΙΔΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 10.30 ΠΜ

ΘΗΒΑ 10.30ΠΜ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ                  ΑΘΗΝΑ 10ΠΜ ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Advertisements