-Απάντηση της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών σε αναδημοσιεύσεις δυσφημιστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» (13.1.2013), οι οποίες επαναφέρουν το θέμα σχετικά με τον έλεγχο αιρετών από το ΣΔΟΕ

Με αφορμή την επαναφορά του θέματος σχετικά με τον έλεγχο «105 αιρετών από το ΣΔΟΕ», που αποτελεί αναδημοσιοποίηση του ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» (13.1.2013), από τη δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Με έκπληξη είδαμε τις τελευταίες ημέρες κάποια ελάχιστα blogs και ιστοσελίδες να επαναφέρουν το θέμα σχετικά με τον έλεγχο αιρετών από το ΣΔΟΕ, αναρτώντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» που δημοσιεύθηκε πριν 3,5 χρόνια (13. 1.2013)!!! Ειλικρινά δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τους λόγους και τις σκοπιμότητες που υπηρετούνται με το αναμάσημα και την ανάσυρση από τα… αζήτητα άκρως δυσφημιστικών δημοσιευμάτων, για τα οποία υπήρξαν και καταδικαστικές αποφάσεις κατά της εφημερίδας.

»Επειδή, λοιπόν, τα δημοσιεύματα είναι δυσφημιστικά και δεν μπορούμε να τους ‘‘τσουβαλιάζουμε’’ όλους στο ίδιο τσουβάλι, επειδή τα θέματα της διαφθοράς είναι ευαίσθητα για όλους μας και την κοινή γνώμη, και επειδή ‘‘καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται’’, επισημαίνουμε ότι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ήταν αυτός που πρώτος και άμεσα ζήτησε τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, ενώ στράφηκε και κατά της εφημερίδας με εξώδικη επιστολή για την αποκατάσταση της αλήθειας. Το ίδιο το ΣΔΟΕ, δε, έκανε γνωστό ότι όσοι ελέγχθηκαν, με βάση τις ανώνυμες τότε καταγγελίες, και σε όποιες διαδικασίες ελέγχου είχαν ολοκληρωθεί, οι ελεγχόμενοι δεν βαρύνονται με κάποιες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος κ. Σίμος Δανιηλίδης.

»Κατόπιν αυτών, σας καλούμε και σας παρακαλούμε να αποσύρετε άμεσα τη δυσφημιστική και συκοφαντική ανάρτηση από το ηλεκτρονικό μέσο που διαχειρίζεστε και να φιλοξενήσετε την παρούσα απάντηση για την αποκατάσταση της αλήθειας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σημείωση σύνταξης: Η επαναφορά του θέματος, το οποίο ελοχεύει από το 2013 έγινε από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και η δική μας αναφορά πραγματοποιήθηκε αναφέροντας παράλληλα και την πηγή. Η απάντηση του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την οποία, δεν προκύπτει κάτι μεμπτό για όσους ελέγχθηκαν μέχρι μια δεδομένη χρονική στιγμή, οφείλει να γίνει ξεκάθαρη, καθώς οι έλεγχοι θα πρέπει πλέον να έχουν ολοκληρωθεί. Χωρίς να λαμβάνουμε θέση και χωρίς να προδικάζουμε κανένα αποτέλεσμα, παρακαλούμε το ΣΔΟΕ, εφόσον υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις για όλους τους αιρετούς, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στο δημοσίευμα, να εκδώσει σχετική ανακοίνωση αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ των αιρετών, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται, είναι και εκείνα του πρώην Νομάρχη Θανάση Μπουραντά και του πρώην βουλευτή Θανάση Χειμάρα. Ο Θανάσης Μπουραντάς στην συνέχεια, μετά τα δημοσιεύματα του 2013,  παρουσίασε έγγραφο του ΣΔΟΕ σύμφωνα με το οποίο δεν προκύπτει κάτι εναντίον του. Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι, δεν υιοθετούμε τα δημοσιεύματα σε καμία περίπτωση και βρισκόμαστε σε αναμονή ξεκάθαρων απαντήσεων από το ΣΔΟΕ.

Advertisements