Εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου έχει αναλωθεί σε μια προσπάθεια να πλήξει τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά. Ακούστηκαν διάφορα περί κακοδιαχείρισης, περί χρημάτων που υποτίθεται ότι λείπουν από τα ταμεία και άλλα παρόμοια.
Τελευταίο χαρτί (μετά από μηνύσεις που μπήκαν στο αρχείο και άλλες άσκοπες δικαστικές ενέργειες) ήταν το πόρισμα του Οικονομικού επιθεωρητή, ο οποίος έκανε έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου και της ΔΕΥΑΚΑ.
Τελικά, το πόρισμα αυτό ολοκληρώθηκε πρόσφατα και έχει ήδη σταλεί στην δικαιοσύνη, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, το πόρισμα, το μόνο που καταλογίζει, είναι αμέλεια, λάθη και τυπικές παραβάσεις, δηλαδή τίποτα περισσότερο από εκείνα που ήταν ήδη γνωστά. Και ήταν γνωστά, γιατί απλούστατα, η προηγούμενη δημοτική αρχή, έχει ξεκάθαρα τονίσει ότι κινήθηκε αρκετές φορές στα όρια της νομιμότητας, προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος.
Έγιναν δαπάνες με διπλή εντολή προκειμένου να έχουν καύσιμα τα οχήματα του Δήμου και πετρέλαιο τα σχολεία, έγιναν δαπάνες αναγκαίες γιατί υπήρχε και υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο Δήμο, έγιναν δαπάνες αναγκαίες, έστω και στα όρια της τυπικότητας, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών.
Ωστόσο, ούτε ένα ευρώ δεν χάθηκε από τα ταμεία του Δήμου και αυτό είναι πλέον προφανές.
Το πόρισμα, βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία θ’ αποφανθεί εάν υπάρχουν έστω και αποχρώσεις – ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων, οπότε, η υπόθεση, ή θα τεθεί στο αρχείο ή θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο.
Πάντως είναι σίγουρο ότι εξιλαστήρια θύματα για την απραξία της δεν πρόκειται να βρει η δημοτική αρχή!!!

Advertisements