Ο Ανδρέας Παπανδρέου στο γραφείο του, αριστερά ο Γιάννης Μπάρμας και δεξιά ο Κοσμάς Σορόπουλος κατά την διάρκεια της πρώτης ενημερωτικής συζήτησης

Εδώ και λίγες ημέρες ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Χαλκίδας, Ανδρέας Παπανδρέου και ήδη, εκτός της ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στον φορέα, έχει προβεί σε σημαντικές κινήσεις προγραμματισμού, κυρίως, για το μέλλον. Ταυτόχρονα γίνονται και κάποιες παρεμβάσεις προκειμένου να καλυφθούν κενά της πόλης κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
Μια πρώτη συζήτηση μαζί του πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15/6 στο γραφείο του στον Οργανισμό Λιμένος, παρουσία και του συνεργάτη του Γιάννη Μπάρμπα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του πλάνου 25ετίας του Οργανισμού, κάτι το οποίο συζητήθηκε και κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη στον Οργανισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.
Αναφορικά με το πλάνο το οποίο καταρτίζεται, ο Α. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση και η οποία συνεχίζεται ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Στο πλάνο, θα γίνει η καταγραφή όλων των δράσεων του Οργανισμού και θα προγραμματιστούν οι κινήσεις του για τα επόμενα χρόνια.
Για παράδειγμα, θα καταγραφεί ο χώρος όπου σχεδιάζεται να υλοποιηθεί το υδατοδρόμιο, θα προβλεφθεί χώρος για την μεταφορά του εμπορικού λιμανιού της Χαλκίδας, όπως και χώρος για την μεταφορά της ιχθυόσκαλας. Παράλληλα θα προβλεφθεί η αξιοποίηση όλων των εγκαταστάσεων που έχει στην διάθεσή του ο Οργανισμός, με σχεδιασμό για το μέλλον.
Ο Γιάννης Μπάρμπας τόνισε ότι το masterplan, το οποίο εκπονεί ιδιωτική εταιρία, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αποτύπωσης της υπάρχουσας κατάστασης. Στην συνέχεια θα υλοποιηθούν οι περιβαλλοντικές μελέτες και στο τρίτο στάδιο θα γίνουν οι προτάσεις.
«Σε αυτό το σημείο, δηλαδή όταν υποβληθούν οι προτάσεις, θ’ αρχίσει η διαβούλευση με όλες τις συλλογικότητες ώστε να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτό αποτέλεσμα» τόνισε ο Α. Παπανδρέου, απαντώντας στην συνέχεια στο εύλογο ερώτημά μας, ότι δηλαδή οι φορείς της Αυλίδας αλλά και οι κάτοικοι, διαφωνούν με την μεταφορά του λιμανιού στην περιοχή τους: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο οργανισμός έχει βέβαια την κατεύθυνσή του αλλά δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση εάν πρώτα δεν συζητήσουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς, ακόμη και με τους συλλόγους των ψαράδων» διευκρίνησε.
Αναφορικά με τις άμεσες παρεμβάσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Γιάννης Μπάρμπας μας γνωστοποίησε ότι υπάρχει ήδη μια παρέμβαση στην προβλήτα «Ούλεν» στο σταθμό του ΟΣΕ ώστε να μπορεί να δέχεται και τουριστικά σκάφη τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια ώστε το ευβοϊκό τεταρτοκύκλιο της παλαιάς γέφυρας, ν’ αξιοποιηθεί ως χώρος υποδοχής και ενημέρωσης επισκεπτών.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της ενημέρωσης και του σχεδιασμού. Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα των δράσεών μας και θα μπορέσουμε να πούμε πολλά περισσότερα» τόνισε ο Α. Παπανδρέου στο κλείσιμο της πρώτης συζήτησης γνωριμίας αναφορικά με τα νέα του καθήκοντα ως προέδρου στον Οργανισμό Λιμένος.

 

Advertisements