Ομόφωνα αποδεκτή έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, η πρόταση του Δημήτρη Θωμά όσον αφορά την έγκριση ψηφίσματος για την μη υποβάθμιση του ΙΚΑ Κύμης.
Το θέμα εισήχθη ως έκτακτο μετά από αίτημα του Δημήτρη Θωμά προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου και συζητήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης που έγινε εχθές Τρίτη.
Κατά την διάρκεια της εισήγησής του ο Δημήτρης Θωμάς τόνισε ότι το θέμα επανέρχεται για δεύτερη φορά, αφού είχε επιχειρηθεί και το 2014 η κατάργηση  των ΙΚΑ Κύμης και  Αλιβερίου και η μεταφορά τους στη Χαλκίδα. .Τότε, μετά από έντονη κινητοποίηση του Δήμου και των φορέων της περιοχής, αποτράπηκε αυτή η εξέλιξη. Στις 4/7/2017 το υπουργείο εργασίας με έγγραφό του ανακοινώνει το τελικο σχέδιο του οργανογράμματος του ΕΦΚΑ το οποίο προβλέπει μόνο την υποβάθμιση του ΙΚΑ Κύμης από διεύθυνση σε τμήμα.
Ο Δ. Θωμάς τόνισε ότι στην Εύβοια υπάρχουν σήμερα υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε Χαλκίδα, Αλιβέρι, Κύμη, Ιστιαία καθώς και ένα τμήμα στην Κάρυστο.
Η υποβάθμιση του ΙΚΑ Κύμης σημαίνει στην πραγματικότητα κατάργηση, αφού αυτή τη στιγμή το υποκατάστημα της Κύμης εξυπηρετεί, όχι μόνο τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής μέχρι και το Αυλωνάρι, καθώς επίσης και τους ασφαλισμένους ενός ακόμη Δήμου, του Δήμου Σκύρου.
Στο ΙΚΑ Κύμης σήμερα, υπάρχει διευθυντής και τμήματα για παροχές, μητρώο, συντάξεις κλπ. Στην περίπτωση που υποβαθμιστεί σε τμήμα, θα λειτουργεί με 1-2 υπαλλήλους και μόνο και στην ουσία η λειτουργία του θα είναι τυπική, αφού οι ασφαλισμένοι για να κάνουν την δουλειά τους θα πρέπει να μεταβούν στο Αλιβέρι.
Ο Δ. Θωμάς αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι και σε αυτήν γίνεται λόγος για τμήμα, κάτι που στην ουσία σημαίνει πλήρης υποβάθμιση της υπηρεσίας εις βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Η εισήγηση του Δ Θωμά έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το συμβούλιο και εγκρίθηκε ψήφισμα ενάντια στην υποβάθμιση του ΙΚΑ Κύμης.

Advertisements