Από τις 8 του Μαΐου είχε εισπράξει ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου ένα μεγάλο ποσό για την πυροπροστασία και από τότε έως και τώρα το είχε …στον πάγο, ενώ το καλοκαίρι βρισκόταν σε εξέλιξη και τα έργα αυτά θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει.
Η επική γκάφα αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, όταν κλήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να …αποδεχτούν το ποσό που ήταν κλειδωμένο σε κάποιο συρτάρι και να εγκρίνουν την κατανομή του για έργα …στα μέσα Ιουλίου!!!
Το ποσό ανέρχεται στο ύψος των 113.00 ευρώ και κατανεμήθηκε ως εξής:
Λιπαντικά – καύσιμα 49.000 ευρώ
Αναλώσιμα 10.000 ευρώ
Συντήρηση 10.000 ευρώ
Μίσθωση μηχανημάτων 25.000 ευρώ
Υπόλοιπο 19.000 ευρώ

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ

Στην ομιλία του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, οποίος έθεσε το θέμα μαζί με την Αρετή Μπάτσα, τόνισε ότι είναι αδιανόητο να έχει ο Δήμος τα χρήματα επί δύο μήνες στο ταμείο του, το καλοκαίρι και προχωράει και να έχει φτάσει στο μέσον του και τότε μόνο να θυμούνται οι αρμόδιοι ότι αυτό το ποσό πρέπει να κατανεμηθεί προκειμένου να γίνουν έργα πυροπροστασίας, τα οποία θα έπρεπε να είχαν γίνει από τον Μάιο.
Ζήτησε επίσης, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού να δοθεί προκειμένου ν’ ανοίξουν οι αγροτικοί δρόμοι, οι οποίοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, καθώς τα χρήματα, όπως αναφέραμε, κατανεμήθηκαν διαφορετικά.

ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ

Το αστείο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι, πριν μια ημέρα, ο δήμος είχε ανοίξει τον δρόμο προς Θαψά, μια πολύ σημαντική παραλία της περιοχής, μετά από παρακλήσεις των λουομένων. Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Αλ. Θεοδώρου, προκειμένου, προφανώς, να τονίσει την παρουσία του, έβαλε τα έξοδα των καυσίμων από την τσέπη του, κάτι που διαφημίστηκε σαν να ήταν μια …τεράστια δωρεά.
Την ίδια στιγμή, όλοι οι αγροτικοί του Δήμου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους ενώ εάν πιάσει μια φωτιά δεν θα μπορούν τα οχήματα πυρόσβεσης να κινηθούν. Ταυτόχρονα, ο αντιδήμαρχος Κύμης, διαρρέει την πληροφορία για τα λιγοστά χρήματα που έδωσε προκειμένου να ανοίξει ένας δρόμος, την ώρα που 113.000 ευρώ «κάθονταν» στο ταμείο του Δήμου επί 2 μήνες.
ΕΠΟΣ!!!

Advertisements