Εχθές 17 Ιουλίου 2017 ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Μαυραγάνης επισκέφθηκε την Κύμη, μαζί με το επιτελείο του και παρουσίασε  στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου τον νόμο που αναφέρεται στις 120 Δόσεις με τις οποίες μπορούν να εξοφλούν τα δάνειά τους και γενικά τα χρέη τους, τις  Προϋποθέσεις ένταξις σε αυτή τη δυνατότητα, τις Υποχρεώσεις όσων έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν  καθώς και τα Ωφελήματα.

Η ενημέρωση ικανοποίησε το ακροατήριο, εξ ου και οι πολλές ερωτήσεις που

ακολούθησαν μετά την ενημέρωση και βασικά ήταν κάτι που έλειπε στην παρούσα φάση από οικονομικής πλευράς. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους ειδικούς λογιστές και δικηγόρους για λεπτομέρειες.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης επί του συγκεκριμένου θέματος,  τέθηκαν προς συζήτηση, βασικά για την ενημέρωση του κ. Υφυπουργού   θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως  της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, το Θέμα της υποβάθμισης του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ της Κύμης και η ολοκλήρωση του Μυλωνοπούλειου.
   Ο κ. Υφυπουργός έδειξε το ενδιαφέρον του για την μετακίνηση των εργαζομένων στην Ηλεκτρομηχανική και για το θέμα του ΙΚΑ, για το οποίο είχε ενημερωθεί από τον τέως Δήμαρχο κ. Θωμά, ανέφερε ότι στοιχεία είχε συγκεντρώσει από την έρευνα που έκανε και τα οποία αποδεικνύουν το βάσιμο της ανησυχίας που υπάρχει, γιατί το αναφερόμενο ως «κατάπτυστο»  δημοσίευμα περί της υποβάθμισης είναι έγγραφο με την υπογραφή του Διοικητού του ΕΦΚΑ, το οποίο έχει αποσταλεί στις διάφορες υπηρεσίες, για την ενημέρωση των εργαζομένων.Υποσχέθηκε δε ότι θα είναι συνεπίκουρος κάθε προσπάθειας διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης και θα παρευρίσκεται σε κάθε παράσταση σε αρμόδια όργανα και κέντρα αποφάσεων.
Ο τ. Δήμαρχος κ. Θωμάς με πλήρη στοιχεία παρουσίασε την αναγκαία κατάσταση της μη υποβάθμισης του ΕΦΚΑ Κύμης.
Παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο οποίος και παρουσίασε την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργο Περιβαντολογικής Εκπαίδευσης- Μυλωνοπούλειο, σχεδόν το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και αρκετοί δημότες.
Κακή εντύπωση δημιούργησε η απουσία των Δημοτικών Αρχών, που δεν παρέστη κανείς, πλην του Προέδρου της τοπικής κοινότητας των Καλημεριάνων, καθώς και η απουσία της Ένωσης Ε. Κ. Β Κύμης και Περιχώρων. Ένας Υφυπουργός έρχεται στην Κύμη και όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος «δεν είμαστε συνηθισμένοι σε επισκέψεις Υπουργών» και δεν παρευρέθηκε κανείς από τους άμεσα ενδιαφερομένους, που στο κάτω κάτω είχαν και την υποχρέωση να τιμούν με την παρουσία τους τους επισκέπτες.

ΣΧΌΛΙΟ: Διαπίστωση είναι ότι για τη διατήρηση του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ στη Κύμη και την μη υποβάθμισή του, χρειάζεται αγώνας

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ

Advertisements