Συστάσεις για την καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων

Θεωρώντας αναγκαία τη συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια για καλύτερη αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων, αλλά και των ανακυκλώσιμων υλικών, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλκιδέων, συνιστά στους δημότες:

  • Τον προσεκτικό διαχωρισμό των απορριμμάτων και των υπολειμμάτων τροφίμων ή οργανικών ουσιών, τη συλλογή τους σε ανθεκτικές σακούλες, οι οποίες θα πρέπει να είναι σφιχτά δεμένες (λόγω της καλοκαιρινής περιόδου καλύτερα τα απορρίμματα να μπαίνουν σε δύο σακούλες) και την απόρριψή τους στον κάδο απορριμμάτων (πράσινο, μαύρο ή μεταλλικό), κλείνοντας το καπάκι του.
  • Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ειδικές σακούλες απορριμμάτων κι όχι άλλες. Αυτές που προέρχονται από super market ή από άλλα καταστήματα, επειδή είναι ανακυκλώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον, αυτοδιασπώμενες, διαλύονται με αποτέλεσμα να σκορπίζονται τα απορρίμματα στους δρόμους, αλλά κυρίως να λερώνονται πιο γρήγορα οι κάδοι. Επιπλέον γίνεται δυσχερής η αποκομιδή τους, ενώ δημιουργούνται εστίες μόλυνσης.
  • Οι άδειες συσκευασίες τροφίμων να ξεπλένονται πριν πεταχτούν.
  • Τα ογκώδη αντικείμενα και τα κομμένα κλαδιά να μην τοποθετούνται στους ήδη υπάρχοντες όγκους απορριμμάτων δίπλα στους κάδους, αλλά οι πολίτες να  ενημερώνουν τον Δήμο για να τα συλλέγει με ειδικό συνεργείο και φορτηγό.
  • Οι υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, να φροντίζουν για τη σωστή συσκευασία των απορριμμάτων και την απόρριψή τους στους κάδους, λίγο πριν τα ωράρια αποκομιδής. Να τηρούν τα συμφωνηθέντα με την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.
  • Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγεται η επαφή ή η προσέγγιση των ζώων τους, σε σωρούς απορριμμάτων.

Τμήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνας – 2221351617

Δημοτική Ενότητα Αυλίδας – 2221351704

Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης – 2221351921

Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων – 2221053504

Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας – 2221024444

Advertisements