Στην Εύβοια οι ταξικές δυνάμεις στον Επισιτισμό – Τουρισμό έδωσαν αποφασιστικά την μάχη για την επιτυχία της απεργίας στον κλάδο. Πραγματοποίησαν εξορμήσεις και περιοδείες σε δεκάδες ξενοδοχεία και μεγάλους χώρους εστίασης στην περιοχή της Χαλκίδας, της Ερέτριας, στην Αγία Άννα, στη Λιχάδα Βόρειας Εύβοιας και σε πολλούς ακόμα χώρους.

Εκλεγμένοι Συνδικαλιστές και άλλοι συνάδελφοι ενημέρωσαν και συζήτησαν με εκατοντάδες συναδέλφους σε όλες τις τουριστικές περιοχές του Νομού για την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία. Για να υπογραφεί και να εφαρμοστεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τον κλάδο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κα. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτές τις κατακτήσεις είναι η οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της.

Η μάχη αυτή δόθηκε κάτω από την πολυετή επίδραση και τον απεργοσπαστικό ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, που σε πολλούς χώρους είναι το δεξί χέρι της εργοδοσίας.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ θα συνεχίσουμε τη μάχη σε αυτήν την κατεύθυνση και το επόμενο χρονικό διάστημα γιατί είναι μονόδρομος για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και των παιδιών μας. Είναι ανάγκη να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του νομού ώστε αυτά να παίξουν τον ρόλο της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων και να μην αποτελούν εντολοδόχους της εργοδοσίας και απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Advertisements