Εξώδικο από την εταιρία η οποία ασχολείται με τον καθαρισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων έφτασε στο blog. Παρακάτω το παραθέτουμε αυτούσιο, όπως επίσης παραθέτουμε και την απάντησή μας:

 

Η απάντησή μας
Απαράδεκτη φρασεολογία 
Θα περίμενε κανείς, από μία εταιρία με κύρος, στα επίσημα έγγραφα που στέλνει, να τηρεί τους κανόνες, τουλάχιστον, της καλής συμπεριφοράς, χρησιμοποιώντας τις δέουσες εκφράσεις και σίγουρα μη προβαίνοντας σε χαρακτηρισμούς (οι οποίοι αγγίζουν τα όρια της εξύβρισης) και ταυτόχρονα μη διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και πράγματι απορρούμε για ποιο λόγο η εταιρία ( το όνομα της οποίας εκ του εξωδίκου μάθαμε), θίχτηκε με το δημοσίευμά μας, το οποίο αφορούσε την πολιτική προσέγγιση και φιλοσοφία του νέου προέδρου του ΟΛΝΕ και σε καμία περίπτωση κάποια από τις εταιρίες οι οποίες συνεργάζονται με τον Οργανισμό.

1. Το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος θεώρησε υπερβολικό το ποσό που διατίθεται για την καθαριότητα, είναι αδιαμφισβήτητο. Αυτό δεν έχει να κάνει με την όποια εταιρία το λαμβάνει αλλά με την πολιτική πρακτική και φιλοσοφία του προέδρου.

2. Το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος θ’ αναζητήσει άλλες λύσεις για τον τομέα της καθαριότητας είναι επίσης δεδομένο. Αυτός είναι ο λόγος που κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός και παρατάθηκε η σύμβαση με την προϋπάρχουσα εταιρία κατά ένα μήνα, έως ότου μπει σε εφαρμογή το σχέδιο του προέδρου για μείωση των εξόδων.

Μπορείτε άραγε να μας πείτε πού εμπλέκεται η δική σας εταιρία και πού δυσφημείται; Καλά έκανε και πήρε ένα έργο στην τιμή που το πήρε (Ιδιωτική εταιρία είναι και κάνει την δουλειά της), καλά κάνει και ο νέος πρόεδρος και αναζητά φθηνότερες λύσεις, όπως δηλαδή θα έκανε ο καθένας που έχει στο μυαλό του την μείωση των εξόδων.

3. Εάν εμείς τελούμε σε πλήρη σύγχυση (που δεν είναι απίθανο), μπορείτε εσείς να μας εξηγήσετε πως εξήχθη το συμπέρασμα ότι η δική σας εταιρία εμπλέκεται στην είσπραξη εσόδων και ποσοστών για λογαριασμό του ΟΛΝΕ;
Εύκολα θα μπορούσατε να μάθετε ότι, το έργο αυτό, το εκτελεί άλλη εταιρία, η οποία καμία σχέση δεν έχει με εσάς και φυσικά ουδέποτε στο άρθρο που δημοσιεύσαμε προσπαθήσαμε να ταυτίσουμε τα δύο έργα σε κοινό ανάδοχο. Που διαβάσατε λοιπόν ότι η δική σας εταιρία ασχολείται με την είσπραξη εσόδων;

4. Θεωρούμε ότι, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας, απεικονίσαμε την πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό την δυνατότητα να πληροφορηθεί τις θέσεις και τη φιλοσοφία του νέου προέδρου, φέρνοντας ως παράδειγμα κάποιους τομείς στους οποίους επιθυμεί να κάνει οικονομία.
Παράλληλα, τονίσαμε ότι για τους λόγους αυτούς (δηλαδή για την διάθεση εξοικονόμησης χρημάτων) θα πολεμηθεί. Πότε αναφέραμε ότι θα πολεμηθεί από εσάς και με ποιον τρόπο θα μπορούσατε εσείς να τον πολεμήσετε;

5. Ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του νέου προέδρου, είναι γνωστό από πού και γιατί προέρχεται. Άλλωστε οι πολίτες της Χαλκίδας το βλέπουν καθημερινά και είναι πλέον γνωστά και τα κίνητρα και οι μέθοδοι. Εσείς όμως τι δουλειά έχετε με αυτό; Γιατί θεωρείτε ως δεδομένο ότι η δική σας εταιρία έχει κάποια σχέση; Σε ποιο σημείο του άρθρου ταυτίζουμε την εταιρία σας με αυτό τον πόλεμο;

6. Αναφορικά με το ποσό, εάν δηλαδή είναι 200.000 ευρώ, μικρότερο ή μεγαλύτερο, είμαστε απόλυτα δεκτικοί. Εάν οι δικές μας πληροφορίες είναι εσφαλμένες, μπορείτε να μας πείτε εσείς το ύψος του ποσού και εμείς να το δημοσιεύσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Άλλωστε φιλοσοφία του άρθρου δεν υπήρξε η οικονομική ανάλυση και η απόδοση αριθμών αλλά η κατάδειξη της πολιτικής πρακτικής του νέου προέδρου.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνουμε ότι, ο μοναδικός που εμπλέκει την δική σας εταιρία στην υπόθεση, είστε εσείς, ερμηνεύοντας αυθαίρετα τμήματα του άρθρου και χωρίς να έχετε κατανοήσει την φιλοσοφία του.

Κοσμάς Σορόπουλος

Advertisements