Μετά την διαπίστωση των αρμοδίων υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας, ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός του Μονοδρίου λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μολύνει ανεξέλεγκτα το περιβάλλον, νέα περιβαλλοντικά «εγκλήματα» διαπιστώνονται καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν αυτοψία στον Βιολογικό της Κύμης και διαπίστωσαν ότι τα λύματα, ανεπεξέργαστα τις περισσότερες φορές, καταλήγουν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μόλυνσης του περιβάλλοντος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπονται οι σχετικές εκθέσεις αλλά και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ προς το Δήμο, ο οποίος φαίνεται να μην ασχολείται ιδιαίτερα με το πρόβλημα.

Ένα ακόμη τεράστιο θέμα είναι το νερό της πηγής του χωνευτικού, η οποία έχει αφεθεί επίσης στην τύχη της, αφού κανείς δεν ασχολείται και δεν καθαρίζει τον περιβάλλοντα χώρο, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μόλυνσης του νερού. Σύμφωνα μάλιστα με ανάλυση, την οποία πραγματοποίησε ιδιώτης σε πιστοποιημένο εργαστήριο της Αθήνας, τα κολοβακτηριοειδή στο νερό βρίσκονται στα ύψη, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κατανάλωσή του.

Όλα αυτά αποτελούν σαφέστατο δείγμα του τρόπου λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία αδιαφορεί για την επίλυση των προβλημάτων αλλά και την ορθή λειτουργία των Δημοτικών Εγκαταστάσεων (έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καταστρέφονται) και ασχολείται μόνο με την οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης της αντιπολίτευσης και του επικεφαλής Δημήτρη Θωμά.

Την ίδια στιγμή όμως απαξιώνεται όλος ο Δήμος, ενώ οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους αφού βλέπουν την Δημοτική Αρχή να είναι ανύπαρκτη και τα προβλήματα να κατακλύζουν από παντού την καθημερινότητά τους.

Advertisements