Αυτές οι τρεις παράγκες αποτελούν το τμήμα των τοπικών παραγωγών ,και οικοτεχνών…

Παταγώδης αποτυχία είχε φέτος η προσπάθεια του Δήμου Χαλκιδέων να εντάξει στο παζάρι τους τοπικούς παραγωγούς και οικοτέχνες, εισπράττοντας το αντίτιμο των 350 ευρώ για κάθε περίπτερο. Η συμμετοχή των παραγωγών, όπως είχαμε ήδη γράψει από τις αρχές Ιουλίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) είναι ελάχιστη, ενώ, οι τρεις παραγωγοί που πήγαν τελικά, εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε …σωβρακοφανέλες και άλλα …ποιοτικά είδη, με αποτέλεσμα να μην τους βλέπει κανείς και φυσικά ο τζίρος τους να μην ξεπερνά τα 20 ευρώ ανά ημέρα!!!

Το 2016 έγινε η πρώτη προσπάθεια ένταξης στο παζάρι των τοπικών παραγωγών, η οποία ήταν περιπετειώδης,  με αποτέλεσμα να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή τους, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή και οι συμμετοχές να είναι σχετικά λίγες. Ωστόσο, το τμήμα αυτό των παραγωγών, το οποίο λειτούργησε δεξιά της κεντρικής εισόδου, κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών οι οποίοι γνώρισαν αρκετά ποιοτικά τοπικά προϊόντα.

Φέτος, οι τοπικοί παραγωγοί και οικοτέχνες, εντάχθηκαν σε ένα τμήμα το οποίο στήθηκε στην άκρη του παζαριού, ανάμεσα στο θέατρο και το γήπεδο, σημείο στο οποίο η κίνηση των επισκεπτών είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκαν να πληρώσουν το αντίτιμο των 350 ευρώ ανά περίπτερο.

Όπως είχαμε τονίσει και στις αρχές Ιουλίου, το τμήμα αυτό θα έπρεπε να είναι σε κεντρικό σημείο του παζαριού, ξεχωριστό και ιδιαίτερο, να μην υπάρχει οικονομική συμμετοχή ή να είναι συμβολική και ταυτόχρονα, ο Δήμος να διαφημίσει την ύπαρξη και λειτουργία του τμήματος, διοργανώνοντας παράλληλα, σε συνεργασία με τους παραγωγούς,  εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στο χώρο, ώστε τα τοπικά προϊόντα να γίνουν γνωστά σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες.

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι συμμετοχές είναι μόλις τρεις (3)!!!  και η εικόνα που παρουσιάζει το τμήμα είναι απόλυτα απογοητευτική. Ας ελπίσουμε ότι, αυτό το φιάσκο θ’ αποτελέσει το έναυσμα να γίνει κάτι πολύ πιο οργανωμένο την επόμενη χρονιά και δεν θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της κατάργησης του τμήματος από το παζάρι.

Κοσμάς Σορόπουλος

Advertisements