Ψάχνουν χώρους για τα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα

Χώρους για την επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων αναζητά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προτάσεις. Ένας από τους χώρους αυτούς θα βρίσκεται και στην περιοχή Σχηματαρίου – Οινοφύτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

για προτάσεις χώρων για την κατασκευή μονάδων διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής καλεί τους ενδιαφερόμενους για την κατασκευή μονάδων διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, να προτείνουν γεωγραφικά εντοπισμένους χώρους και τοποθεσίες για τη χωροθέτηση Χώρων Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ), όπου με κατάλληλες και τεχνολογικά εξελιγμένες μονάδες επεξεργασίας, θα γίνεται η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων.
Για όσες προτάσεις κριθούν θετικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα ένταξής τους στο ΕΠΠΕΡΑΑ.
Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Η ΟΕΔΕΒΑ θα πρέπει να δύναται να εξυπηρετεί τις βιομηχανικές ζώνες της Δυτικής Αττικής και Σχηματαρίου-Οινοφύτων.

Η δυνατότητα υφίσταται και για επιπλέον πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για άλλη ή/και άλλες βιομηχανικές περιοχές (Βόρεια Ελλάδα-Θεσσαλονίκη, Κεντρική Ελλάδα-Βόλος, Δυτική Ελλάδα-Πάτρα κλπ.). Σε αυτή την περίπτωση η επιπλέον ΟΕΔΕΒΑ θα πρέπει να είναι ελάχιστης δυναμικότητας 50.000 τόνων επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων κατ’ έτος.»
Και καθώς πολλά έχουν δει τα μάτια μας, ας έχουν τα δικά τους μάτια ανοιχτά οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Εύβοιας και Βοιωτίας, προκειμένου να μην τεθεί ξανά θέμα Ριτσώνας…..

Σχολιάστε

Blog στο WordPress.com.